Murelik lugeja: Mis kasu on Ikla piiripunktis reisijate kontrollimisest, kui kõrvalteelt pääseb igaüks riiki märki maha jätmata? (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
17. märtsist kõrvalteed sisepiiril suletakse ja sealt ei saa enam üle piiri.
17. märtsist kõrvalteed sisepiiril suletakse ja sealt ei saa enam üle piiri. Foto: Urmas Luik

Eilsest on piiriületuskohtades politsei- ja piirivalveametnikud, kes koguvad riiki saabujate terviseandmeid. Piiripunktidesse on tekkinud taas järjekorrad. Teadlikumad ja saba pelgajad lipsavad riiki aga lisaprotseduurideta. 

Pärnu Postimehega võttis ühendust lugeja, kes sõitis täna Riiast Eestisse. “Pidime tulema läbi Ikla, aga olime lugenud, et piiripunktis on pikad järjekorrad,” rääkis naine. Otsustati nautida kaunist ilma, külastada riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Krapi telkimisala. Tulla ühesõnaga mööda vana Riia maanteed. “Mõtlesime, et ehk seal ei ole nii pikad järjekorrad.”

Ilmnes aga, et sealses piiriületuskohas ei olnud hingelistki. “Sõitsime läbi ja olimegi märki maha jätmata tagasi Eestis,” lausus ta.

Liiklus sellel teel oli naise jutu järgi üpris tihe, ilmselt ei olnud nemad ainukesed, kes järjekorras ootamata riiki pääsesid.

“Mis kasu on Ikla piiripunktis reisijate kontrollimisest, paberite täitmisest, kui 1,2 kilomeetrit eemal paralleelsel teel sõites saab igaüks piiri ületada?” väljendas naine muret.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virk selgitas, et praegu toimub terviseandmete kogumine üksnes suuremates piiriületuskohtades.

Teisipäevast, 17. märtsist kehtib aga täielik piirikontroll: kõik kõrvalteed piiriületuseks suletakse, mehitatakse valvuritega ja seatakse teesulud. Seda ka kõnealuses kohas. Siis enam ei õnnestu kõrvalteid pidi riiki siseneda.

Tuleb meeles pidada, et meetmed ei ole inimeste kiusamiseks. Piiridel on kontroll inimeste enda, ka kõrvalteel sõitjate tervise ja heaolu nimel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles