Andrus Raadik sattus Tuneesias jaburasse olukorda

Pärnu Postimees
Copy
Kui võrkpallihooaeg Eestis ja ülejäänud Euroopas on peatatud või sootuks lõpetatud, siis koduriigi ainsa võrkpallurina on veel ametis rahvuskoondise Pärnust pärit nurgaründaja Andrus Raadik, kes pallib Tuneesia meistriliigas.
Kui võrkpallihooaeg Eestis ja ülejäänud Euroopas on peatatud või sootuks lõpetatud, siis koduriigi ainsa võrkpallurina on veel ametis rahvuskoondise Pärnust pärit nurgaründaja Andrus Raadik, kes pallib Tuneesia meistriliigas. Foto: volley.ee

Kui võrkpallihooaeg Eestis ja ülejäänud Euroopas on peatatud või sootuks lõpetatud, siis koduriigi ainsa võrkpallurina on veel ametis rahvuskoondise Pärnust pärit nurgaründaja Andrus Raadik, kes pallib Tuneesia meistriliigas.

Kolmapäeval võitis Raadiku tööandja CSS Sfaxien Tuneesia karika 1/8-finaalis 3:0 (25:16, 25:14, 25:18) Kelibia meeskonda, eile mängiti liigas Saydia Sidi Bou Saidi vastu ja neidki võideti 3:0 (25:8, 25:16, 25:16).

Raadik karikamängus väljakul ei käinud, liigamatšis sekkus episooditi ja punktiarvet ei avanud.

Pärnakas rääkis Eesti võrkpalli föderatsiooni pressiteenistusele veidi sealsest seisust koroonarindel, oma tegemistest ja sellest kuidas võrkpallielu Tuneesias jätkub.

„Ametliku info kohaselt on Tuneesias (vaid) 20 nakatunut. Keegi ei tea, kas see number ka tõele vastab. Koolid on kinni ja suurüritused keelatud, aga paanikat pole,” avaldas Raadik. “Liigas käib top-6 meeskonna finaalturniir kodus-võõrsil-süsteemis. Mängud toimuvad publikuta. Kolmapäeval saab esimene ring läbi ja praegu oleme esikohal.

Karikasarjas jõudsime veerandfinaali, otsustavad karikamängud on kalendris alles aprilli lõpus ja mai alguses (finaal peaks olema 16. mail), sest vahepeal peaksime osalema Aafrika meistrivõistlustel Egiptuses, aga need jäävad suure tõenäosusega siiski ära. Nii et, siin tuleb kindlasti muudatusi. Oluline on veel see, et 24. aprillil algab ramadaan, mis tähendaks, et sel ajal toimuksid kõik mängud ja trennid hilisõhtul. Loodetavasti suudetakse karikakalender nii ringi teha, et enne ramadaani saab hooajaga ühele poole.

Ise ma pole viimastes mängudes platsile saanud, sest Tuneesia liigas võib korraga väljakul viibida üks välismaalane. Meil on klubis teine välismängija ukrainlasest diagonaalründaja Andrii Tupchii ja kuna kohalik diago ei saa absoluutselt hakkama, pole treeneril muud võimalust kui ukrainlast mängitada. Treener on mulle ausalt öelnud, et nii kaua kui kohalik mees paremini mängima ei hakka, mind platsile panna ei saa. Selles mõttes on suht jabur seis praegu.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles