Kultuuriminister: Kriisi tõttu jääb saamata umbes 5,4 miljonit eurot

Pärnu Postimees
Copy
Ministeerium palub valdkondade esindajatel vastata aegsasti kõigile küsimustele ja jälgida oma kodulehte, kust saab värsket infot.
Ministeerium palub valdkondade esindajatel vastata aegsasti kõigile küsimustele ja jälgida oma kodulehte, kust saab värsket infot. Foto: Urmas Luik

Kultuuriministeerium selgitab välja, kui suur on kultuuriasutuste ja -korraldajate majanduslik kahju, mis tingitud koroonaviirusest. Ministeerium analüüsib kultuuri kõige laiemalt, hõlmates saamata jäänud tulu arvestuses nii riigiga seotud kui eraõiguslikke kultuurikorraldajaid.

“Täpseid vastuseid, kui suur on mõne konkreetse valdkonna kahju, ei ole selle nädala alguses veel võimalik anda. Kultuuriministeeriumiga seotud riigi- ja sihtasutuste omatulu, mis jääb kriisi tõttu 1. maini saamata, on umbes 5,4 miljonit eurot. Ülejäänud kultuurimaastikku tabava rahalise kahju kaardistamine kestab. Väga oluline on jätkata seda ka erasektori suhtes. Me liigume edasi kitsamalt, valdkonniti,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas.

“Kultuuriministeeriumi toetusmudelid on võimalik lõplikult paika panna pärast seda, kui valitsuse üldised majandusliku kahju leevendamise meetmed on kokku lepitud. Neist saavad kasu kultuuriasutused. Samuti tuleb juba praegu arvestada, et oma aja võtab kultuuri ja spordi käimatõmbamine pärast seda, kui kriis on möödas. Eraldi tuleb tegelda riikliku treenerite palgatoetusega. See peab jätkuma ka muutunud oludes,” kinnitas Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles