Pärnu haigla tuvastas täna paar uue koroonaviirusega nakatunut

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Foto: Tairo Lutter

Kogu Eestis on uus koroonaviirus diagnoositud enam kui 200 inimesel. Pärnu haiglas on kinnituse saanud neist ligemale kümnendik. Kuna alates eilsest testitakse vaid riskirühmi, siis lisandus täna Pärnumaal vaid kaks kinnitatud nakatumisjuhtu.

Pärnu haigla teatel on nemad kõik testid teinud inimeste kodudes ning kõik positiivse vastuse saanud on kodusel ravil. Haiglas on küll üks uude koroonaviirusesse nakatunu, kuid tema haiglasse võtmise põhjus on kaasuv haigus. Patsient on pärit Saaremaalt.

Terviseameti andmetel on enamikul koroonaviirusega patsientidel kerged sümptomid. Keskmine Eesti nakatunu on praeguste andmete põhjal keskealine inimene ning naiste ja meeste vahel nakatumises erisust ei ole. Lapsi ja eakaid on nakatunute seas vähe.

Oled haigestunud, mida teha?

  • Sümptomite avaldumisel tuleb helistada perearstile või perearsti nõuandeliinile 1220, kust antakse käitumisjuhised.
  • Haigussümptomite (palavik, köha, nohu) leevendamiseks soovitatakse sümptomaatilist ravi käsimüügiravimitega.
  • Tugeva hingamisraskuse või õhupuuduse korral helistage hädaabinumbrile 112.
Andmed: terviseamet

Eesti peamine fookus on vältida viiruse levikut eakate ja kroonilisi haigusi põdevate inimeste seas. Kõige ohustatum rühm on üle 60aastased inimesed. Selles vanuses olevad töötavad inimesed peaksid võimalusel tegema kaugtööd. Kõigil enam kui 60aastastel inimestel soovitatakse vältida rahvarohkeid kohti, püsida võimalusel kodus ja vältida kokkupuuteid haigustunnustega inimestega. Lisaks tuleks vähendada lävimist lastega, kuna viiruse levitamisel on nad ohuks eelkõige eakatele. Lapsed ise põevad haigust enamasti kergelt.

Oluline on jätkuvalt järgida hoolikalt hügieenireegleid (kätepesu, kaitstud köhimine, aevastamine ja nuuskamine, lähikontakti/kätlemise/kallistamise vältimine) ja haiguse korral püsida kodus.

Uus number

16. märtsist alustas tööd häirekeskuse infotelefon 1247, mis aitab vastata peamistele koroonaviirusega seotud küsimustele.

Telefon töötab 24/7 ning on tasuta.

Andmed: terviseamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles