“Vaatame, kas see, mis me õppustel oleme teinud, töötab”

Meelis Kalme
Copy
Esmaspäeval Iklas liiklejatele informatsiooni ja ankeete jaganud Pärnumaa maleva kaitseliitlane Ain Runin rääkis, et liiklejad olid olude suhtes üldiselt mõistvad.
Esmaspäeval Iklas liiklejatele informatsiooni ja ankeete jaganud Pärnumaa maleva kaitseliitlane Ain Runin rääkis, et liiklejad olid olude suhtes üldiselt mõistvad. Foto: Kaitseliit

Neil päevil riigis kehtestatud eriolukord on suure koormuse alla pannud hulganisti inimesi, sealhulgas piirivalvureid ja terviseametnikke. Tohutu töömahuga hakkamasaamiseks on neile appi läinud palju vabatahtlikke riigikaitsjaid, kes töötavad nii riigipiiril kui sadamates.

Teisipäeval andsid valitsus ja president Kersti Kaljulaid siseminister Mart Helmele nõusoleku kaasata kuni 150 kaitseliitlast ka sunniõigusega, et toetada politsei- ja piirivalveametit (PPA) piirikontrolli taastamisel. Vabatahtlikud riigikaitsjad aga õigupoolest suuremat sundi ei vajanudki, sest juba eelmisest nädalast on terve hulk kaitseliitlasi muu hulgas Pärnumaal kriisiolukorras abi pakkunud.

Nõnda on Pärnumaa maleva kaitseliitlased reede õhtust toetanud politseiametnikke Ikla piiripunktis – kus sellest hoolimata on järjekorrad kohati ligemale kümne kilomeetri pikkuseks veninud – ja juba nädalavahetusest on väljas Lääne maleva kaitseliitlased, kes abistavad politseinikke Virtsu ja Heltermaa sadamas. Eilsest toetatakse ajutiselt suletud riigipiiri kontrollimiselgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles