ERM ja kirjandusmuuseum ootavad karantiiniaja pilte ja lugusid

Pärnu Postimees
Copy
Kuvatõmmis Eesti Rahva Muuseumi Pildiaidast.
Kuvatõmmis Eesti Rahva Muuseumi Pildiaidast. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Kui karantiinis olles sulg lendab ja eriolukorrast on kaameraga võetud vahvaid pilte, võib need saata Eesti Rahva ja Eesti kirjandusmuuseumi. Koroonaviirusest tingitud elumuutused eraelus, riigis ja maailmas jõuavad arhiivi. 

ERM kogub lugusid ja fotosid sellest, kuidas viirusepuhang ja riiklik eriolukord mõjutab ja kujundab Eesti inimeste argielu ning kuidas me uue elukorraldusega kohaneme.

Igaüks saab oma loo ja mõtted lisada lehele Rahvalood. Sealt leiab suunavad küsimusedki. 

Pilte ootab muuseum lehele Pildiait. Teretulnud on jäädvustused, mis näitavad, kuidas eriolukord on meid ümbritsevat muutnud. Samuti on oodatud ülesvõtted perega ajaveetmisest, olgu koduseinte vahel või looduses matkamas ja sportimas.

Kirjandusmuuseumi Eesti kultuurilooline arhiiv ja ühendus Eesti Elulood kutsuvad inimesi niisamuti üles kirja panema oma mõtteid. Muuseum palub pidada päevikut “Kas ja kuidas on igapäevaelu võrreldes varasemaga muutunud, millele pööratakse praegu rohkem või vähem tähelepanu, kuidas on muutunud suhted lähedastega, millised on hirmud ja lootused?”. Kirja võib panna ka muutusi riigis ja maailmas üldisemalt.

Päevikud saab saata meiliaadressil elulood@kirmus.ee või paberil Eesti kirjandusmuuseumi kultuuriloolisse arhiivi Tartu Vanemuise tänaval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles