Tõstamaa perearst Madis Veskimägi: Inimestele on kurnavam eriolukorraga kaasnev kui haiguse läbipõdemine (6)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Madis Veskimägi rõhutas, et koroona pole surmahaigus.
Madis Veskimägi rõhutas, et koroona pole surmahaigus. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval, 15. märtsil tegi Tõstamaa perearst Madis Veskimägi oma Facebooki seinal postituse, kus muu hulgas selgus, et piirkonna kaks koroonahaiget on saanud osa kogukonna halvakspanu osaliseks.

Minu telefoniintervjuu doktoriga toimus kaks päeva hiljem lähikontaktita. Viimaste päevadega on eriolukorras ja meetmetes peale meie vestlust paljugi muutunud.

Oleme olukorras, kus kõik terved inimesed on potentsiaalsed viirusekandjad. Mõne päeva pärast võib näpuga näitajal endal haigus välja lüüa, selle vastu ei ole meist keegi kaitstud. Te viitate oma postituses haigete häbimärgistamisele ja süüdistamisele. Milles need teod avaldusid?

Inimeste seas on palju ärevust ja teadmatust, üksjagu paanikat. Tõesti, minuni jõudsid sellised teated, et hakati tagantjärele targutama: miks nad siis sinna või tänna ronisid, kas nad siis ei teadnud, et on haiged, teised peavad haigega kokkupuutumise süül kodus olema.

Need polnud enam etteheited, vaid juba räiged süüdistused. Üks asi on torisemine, aga sellest jõuti juba järgmisele tasandile, mis väljus inimlikust mõõtmest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles