Olümpialootus pages saapamaalt Pärnusse (1)

Copy
Saksamaa piirivalvurid kergitasid kulmu, kui Itaaliast tulnud lennukist astusid maha maskis ja kinnastes reisijad, puhastusvahend käes.
Saksamaa piirivalvurid kergitasid kulmu, kui Itaaliast tulnud lennukist astusid maha maskis ja kinnastes reisijad, puhastusvahend käes. Foto: Joosep Karlson

24aastane Pärnu kanuuaerutaja Joosep Karlson elab olümpiaunistuse nimel: sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiaat teeb kõik, et edaspidi kasta mõla sportlastele pühasse vette – olümpiakanalisse.

Esmalt käib töö augustis toimuvate Tokyo olümpiamängude nimel, kuhu Karlson pole veel pääset lunastanud. Koostöö Ungari ja Itaalia tippmeestega lubab suurelt mõelda.

„Raskesti tehtav, aga reaalne. Kui ma ise endasse ei usu, kes siis veel?” küsib hiljuti oma esimese juhendaja Tiina Hodakovi treeningurühma naasnud olümpialootus.

Tippsportlase elu kulgeb nagu karussellil: pikad lennureisid, mitmenädalased kurnavad laagrid, koju tagasi ja taas kodunt eemale: treenima. Neist viimane reis viis Karlsoni enda sõnutsi elu vingeimasse laagripaika: San Leonardo jõgi Sitsiilias pakkus suurepäraseid tingimusi ja itaallastest konkurentidega mõõdeti ahnelt kilomeetreid.

Üleilmse kriisi tekitanud uus koroonaviirus pani atleedid liikumispiirangu tõttu küll sundseisu – pikendas märgatavalt laagri kestust –, kuid pärnaka sõnutsi valitses treeningupaigas positiivne ja töine meeleolu.

„Jah, ma olen Itaalias … Kui veel mõni päev tagasi tundus, et siin olemine on ekstreemne, siis nüüd ei ole Euroopas peaaegu ühtegi riiki, kus viibida poleks äärmuslik,” teatab mõlamees oma blogis ja rahustab pöidlahoidjaid, et Sitsiiliasse jääda on otsekui topeltkarantiin. „Esiteks, siin on harjutamiseks ideaalsed tingimused. Teiseks, praegu tundub Eestisse reisimine ohtlikum kui siiajäämine.”

Päev hiljem tuleb Eesti aerutamisföderatsioonilt käsk: juhatuse otsusega palutakse kõigil välismaal harjutavatel süsta- ja kanuuaerutajatest koondislastel koju naasta. Mõtted eesootaval reisil, pakib ärevil spordimees kohvrid.

On 17. märtsi varahommik. Sportlased tangivad hommikusöögilauas kõhu head-paremat täis, vahetavad viisakusavaldusi ja tõotavad, kui kriis möödas, taas kohtuda. Itaalia koondise peatreener Oreste Perri peab pika kõne ja hindab Karlsoni seisu paljulubavaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles