Õpilasvaikus kahandas maa- ja reisijate nappus kaugliine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Bussijaam on bussidest tühi.
Bussijaam on bussidest tühi. Foto: Urmas Luik

Eilsest sulges Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) ajutiselt viis maakonnaliini, mis olid käigus kooliajal eelkõige õpi­laste pärast. Kui kevadpüha, 1. maini jätkub eriolukorrast tingitud õpilasvaikus, ei sõida Pärnu–Kabli (liin 77) ega Vändra–Võidula–Kadjaste–Kurgja–Rae–Vändra (liin 96) buss.

Osaliselt on tühistatud väljumised kolmel maakonnaliinil. Need on Pärnu–Soometsa–Häädemeeste (liin 72), Kabli kool – Ikla piiripunkt (liin 74-2) ja Vändra–Kaansoo–Vihtra–Vändra (liin 95). Täpset teavet graafikute muutusest jagab internet.

“Teisi maakonnaliine püüame hoida käigus, sest inimestel on vaja ka eriolukorra ajal liikuda, olgu bussis või paar sõitjat,” ütles PÜTKi maakonnaliinide vanemlogistik Avo Rahu.

PÜTK lõi maanteeametile kokku eriolukorrast tuleneva eeldatava kahju maaliinide teenindamisel märtsis-aprillis ja sai tulemuseks 69 000 eurot.

Teisi maakonnaliine püüame hoida käigus, sest inimestel on vaja ka eriolukorra ajal liikuda, olgu bussis või paar sõitjat.

Avo Rahu

Pärnu bussijaama läbivate kaugliinide kohta lisas PÜTKi Pärnu linnaliinide vanemlogistik Toomas Talts, et Taisto sulges kõik liinid, ülejäänud reisiteenindajad on graafikuid tunduvalt hõrendanud. Vaid GoBus on püüdnud säilitada graafiku, välja arvatud bussiettevõtte ­seni teenindatud Kuressaare–Pärnu–Tartu liin, mis suleti eriolu­korra väljakuulutamise järel Saaremaa “lukustamisega”.

Lux Expressi info kohaselt ei välju Pärnust senisest üheksast bussist viis nagu ka Tallinnast tagasi. Pärnu–Tartu liinil on tühistatud kaks väljumist neljast, samuti nagu Tartust tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles