Kadrin Karner: Kriisiajal kolib sünnipäev netti

Kadrin Karner
Copy
Kriisiajal on mängumaad suletud ja õnne soovitakse interneti vahendusel.
Kriisiajal on mängumaad suletud ja õnne soovitakse interneti vahendusel. Foto: Elmo Riig

Minu vanem tütar saab ülehomme kaheksa-aastaseks. Loomulikult oli meil broneeritud tema vanust arvestades võib-olla viimast korda mängutuba, kuhu pidi hullama ja diskotama saabuma 26 eri vanuses last. Nagu te ilmselt juba mõistate, seda pidu ei toimu. Vähemalt mitte mängutoas.

Hea tuttav, kes märtsi keskpaigas sünnipäeva tähistas, rääkis mulle oma tähtpäevast, mis tuli samuti netti kolida. Paar tundi väldanud sünnipäeva väisas omajagu inimesi: ühed aknad ekraanil avanesid, teised sulgusid ja juttu jätkus kauemakski. Kusjuures inimesed kogunesid ümber arvuti oma kookide ja klaasikese kihisevaga, et pidu oleks ikka nagu päris, lihtsalt kätt ei saanud suruda ja embamine tuleb jaanipäevajärgsesse aega lükata. Videokõnesid tehti nii Pärnust kui Eestist kaugemalt, Ameerikani välja.

New York Times kiitis märtsis ilmunud artiklis Eesti riigi kõrget tehnoloogilist taset, nimetades seda lausa meie varjatud tugevaks küljeks. Artiklis toodi esile, et Eestis on võimalik paljusid teenuseid veebis tarbida ja suur hulk inimesi saab töötada kodust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles