Silvia Paluoja: Mis ootab meid kriisi tõttu muutunud maailmas?

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Põllumehed paluvad valitsusel olla põllumajandusele toeks ja abiks kiirete lahendustega, et jätkuks kodumaist toitu.
Põllumehed paluvad valitsusel olla põllumajandusele toeks ja abiks kiirete lahendustega, et jätkuks kodumaist toitu. Foto: Meelis Meilbaum

Maailm meie ümber ei ole koroonapandeemia seljata­mise järel endine. Seda rõhutavad teadlased, poliitikud, ettevõtjad. Loodan, et väljume äkkseisakust targema ja otsusekindlamana selleski suhtes, kuidas kaitsta oma riiki, rahvast, loodust. Ja vastutavatel kohtadel spetsialistide ega ärimeeste silmad ei löö enam lõõmama nagu trollidel, kui nad kutsuvad võõrsilt külalisi.

Tagantjärele tarkus öeldakse olevat täppisteadus. Saare- ja Muhumaa katastroofipiirkonnaks muutumisele algtõuke andjate avalikku vabandust pole kuulnud. Aga just nemad lasksid džinni pudelist, tuginedes hüpotee­sile, et Milano Powervolley võrkpallimeeskonna kutsumine on ohutu ajal, mil COVID-19 oli jõudnud 76 riiki, sealhulgas Itaaliasse. Samal, märtsi esimesel nädalavahetusel toimus Kuressaares teinegi mandrirahvarohke üritus – festival NOM, mida reklaa­miti kui moe-, ilu-, tervise- ja heaolumullis olemise üritust, kus vahutas šampanja. See oli juba pidu katku ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles