Puhastamine ja kreemitamine käigu käsikäes

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Koroona- ja muude viiruste leviku ajal on tõhusaim viis ennast pahade pisikute kaitsta pesta käsi sooja vee ja seebiga, samuti desinfitseerida.
Koroona- ja muude viiruste leviku ajal on tõhusaim viis ennast pahade pisikute kaitsta pesta käsi sooja vee ja seebiga, samuti desinfitseerida. Foto: Aivar Aotäht

Koroona- ja muude viiruste leviku ajal on tõhusaim viis ennast pahade pisikute kaitsta pesta käsi sooja vee ja seebiga, samuti desinfitseerida. Pidevalt küürides muutub aga nahk kuivaks ja karedaks, vajades turgutust. Kuidas ja millega nahka toita, et karantiini järel kaaslasega käsikäes käies ei tekiks tal tunnet, et hoiab peos liivapaberit?

Lahendus on lihtne.

Töötervishoiuarst Annika Küüdorf soovitab kreemitada. “Käte pesemine ja desinfitseerimine kuivatab nahka, halvendab naha kaitsevõimet muude nahka kahjustavate bakterite eest. Samuti võivad tekkida nahahaavandikesed ja -lõhed,” annab tohter nõu Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni kodulehe vahendusel.

Et asi lõhede ja haavanditeni ei läheks, soovitab apteeker Rutt Muskat käsi mitu korda päevas rasvase kreemiga kokku määrida, kuigi variante, mis eesmärki täidavad, leidub palju. “Niisutavad ja baaskreemid,” nimetab ta, lisades, et nahk annab ise tunda, kui vajab hooldust.

Kui aga kreemitamata jätta, ei järgne õõvastavat stsenaariumi. “Endal on ebamugav, midagi hullu ei juhtu. Ega need lõhed nii sügavaks lähe,” rahustab Muskat. Kui lõhed on juba tekkinud, tasub rohupoest otsida kätemääret, milles glütseriin ja nuuskpiiritus, samuti uureat sisaldavaid parandavaid kreeme või pantenooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles