Keenias harjutav Roman Fosti pisteti seitsmeks tunniks pokri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Roman Fosti (paremalt teine) veetis politseijaoskonnas seitse tundi.
Roman Fosti (paremalt teine) veetis politseijaoskonnas seitse tundi. Foto: Maratonimees/Facebook

Pärnust pärit maratoonar Roman Fosti, kes treenib praegu Keenias Iteni sportlaskülas, avaldas sotsiaalmeedias, et tema nädal algas politseijaoskonnas käiguga.

“Nädal ei ole just kõige paremini alanud, kui lähed jooksma ja satud mõne aja pärast Iteni politseijaoskonda seitsmeks tunniks koos 11 jooksjaga ühte punkri. Teiste hulgas neiu, kes trenni käigus olevat püüdnud kinni noormehe, kes omakorda ei tahtnud temast maha jääda,” alustas eestlane postitust. “Kinnipidamise põhjus: joosta tohib vaid üksi. Väidetavalt joostes higistad ja COVID-19 levik on laiem kui linnas mitmekesi jalutavate inimeste seas.”

Pärnakas ei olnud sellest teadlik, kuna seal levib info väga kehvasti. “Kaks nädalat tagasi pandi koolid kinni, rahvakogunemised keelati, kirikud ja söögikohad (ainult kaasamüük), jõusaalid suleti, grupis jooksmine (kuni kaks inimest) keelati. Nädal hiljem kuulsime, et kella 19st ei tohi väljas viibida või saad hoiatamata nuiaga, nagu ma eile peaaegu oleks saanud, kuna peale punkris olemist läksin treeningut üksi lõpule viima. Kell oli 18.53, kui sõjaväelane vehkis nuiaga. Osutasin kaugelt kellale, et mul on veel seitse minutit aega,” kirjutas Fosti.

“Politseijaoskonda kutsuti tähtsad isikud (väidetavalt terviseminister), veel mõni ja meid päästma Keenia autoriteedist treener Jerome. Saime korraliku loengu, mille käigus üks naine mainis, et ta isiklikult saatis Iteni jooksjate WhatsAppi rühma sõnumi, et joosta tohib üksi ja võtku viirust tõsiselt. Selles rühmas mind muidugi polnud. Sooviti, et me sõnumit edasi jagaksime. Viirust võetakse väga tõsiselt, kuna kardetakse, et läheb nagu Euroopas ja kuu aja pärast on ka siin sadu haigeid,” avaldas maratoonar.

Küll kinnitas Fosti, et politseis koheldi jooksjaid hästi, anti süüagi. Pärnakas kasutas aega harjutuste tegemiseks ja päikese võtmiseks.

Praeguse seisuga on Keenias koroonaviirusega nakatunuid 50.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles