Maire Miglai: Eakad soovivad sõna sekka öelda

Copy
Pensionäride ühenduse juha­tuse liige Maire Miglai teeb ettepaneku luua linnavalitsuse juurde eakate nõukogu, et vanemaealised saaksid elu korraldamises sõna sekka öelda.
Pensionäride ühenduse juha­tuse liige Maire Miglai teeb ettepaneku luua linnavalitsuse juurde eakate nõukogu, et vanemaealised saaksid elu korraldamises sõna sekka öelda. Foto: Urmas Luik

Inimene võib alati leida endale tegevust ja praegu, istudes kodus nelja seina vahel, otsustasin kirjutada eakate kaasamisest kohalike probleemide lahendamisel. Eesti pensionäride ühenduste liidus (EPÜL) on viimase aja tegemistes kesksel kohal olnud eakate nõukogude loomine omavalitsuste juurde ja nende vajaduse selgitamine. Eakate sõna ei ole eriti kõlanud, informatsiooni ei ole saadud tarvilikul määral ja eakate elukogemusega ei ole küllalt arvestatud.

Eestis ja ka Pärnu linnas on eakaid üha rohkem, elanikkond vananeb ja kogu ühiskonna huvides on luua eakatele inimestele paremad võimalused arvamuse ja ettepanekute avaldamiseks linna ja kodanike elu puudutavates küsimustes. Pensionärid on aktiivsed inimesed, kes annavad panuse linna arengusse nii pensionieas töötades, lastelapsi hoides kui rahvuskultuuri säilitades ja muudes elulistes toimingutes. Nad tunnevad end teinekord kõrvalejäetuna ja soovivad enam osa võtta ühiskonnaelust, siis paraneb tervis ja pikeneb eluiga. Oleks aga sobivaid töökohti võtta, läheks töölegi kas või osaajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles