Vanast postimajast kolib välja ka Proovikas

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Stuudiotehnik Erko Niidu sõnutsi kasutasid Pärnu vana postimaja kolmanda korruse lindistusstuudiot paljud meie kandi ja kaugemad solistid ja bändid, nagu näiteks Frederik Küüts, Steps To Synapse, The Boondocks, Mirt, Steven Ilves, Tanel Vaikjärv, Kali Briis, Marek Talts, Arop, Sander Mölder, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi Õpetajate Bänd.
Stuudiotehnik Erko Niidu sõnutsi kasutasid Pärnu vana postimaja kolmanda korruse lindistusstuudiot paljud meie kandi ja kaugemad solistid ja bändid, nagu näiteks Frederik Küüts, Steps To Synapse, The Boondocks, Mirt, Steven Ilves, Tanel Vaikjärv, Kali Briis, Marek Talts, Arop, Sander Mölder, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi Õpetajate Bänd. Foto: Mailiis Ollino

“Igas linnas võiks olla vähemalt üks korralik helistuudio, mis võimaldaks kohalikel bändidel omaloomingut, tervet albumit või mis tahes projekti kvaliteetselt salvestada,” sõnas muusik, pilliõpetaja ja stuudiotehnik Erko Niit läinud nädalal, kui selgus, et üle nelja aasta Pärnu vanas postimajas tegutsenud helistuudio Proovikas pakib nagu kultuuriklubi Tempel asjad kokku.

Templi sulgemine on linnale suur löök. Kuid ei tasu unustada, kui tähtis on pakkuda siinsetele muusikutele võimalust võtta looming linti koduõuel, kõrgel tasemel ja tuttavate inimeste käe all.

Proovikas alustas 1. jaanuaril 2016. Enne tegutses samal pinnal lühikest aega muusikastuudio Korter 13, mis rajati Niidu, Laura Junsoni ja veel paari–kolme inimese teadmistele tuginedes. Nii on Pärnu ansamblid musitseerinud, teades, et lähedal asub korralik stuudio, kus toimetavad oma ala tundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles