Triumf Maarjamaal viis pärnaka maailma suurima golfivõistluse finaali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kaja Merila-Remmel on ­armastatud ­spordialaga ­tegelnud üle 20 aasta.
Kaja Merila-Remmel on ­armastatud ­spordialaga ­tegelnud üle 20 aasta. Foto: Erakogu

Kaja Merila-Remmel esindas Eestit Lõuna-Aaf­rika Vabariigis (LAV) amatöö­ride golfivõistlusel BMW Golf Cup International World Final, kuhu püüdles 100 000 spordi­sõpra.

Et Musta Mandri lõunapoolseimasse riiki pääseda, pidi Valgeranna klubi golfar esiti seljatama kõik kodused konkurendid. Eestis toimus neli kvalifikatsioonivõistlust, igast pääses viis paremat naist lõppvooru. Merila-­Remmelil õnnestus kohe esimesel katsel jõuda koduriigis finaali. Augustis Harjumaal Jõelähtmes korraldatud lõppvõistlusel osales 20 naist ja 60 meest. Pileteid tänavu märtsis toimunud ­vikerkaaremaa turniirile jagus ühele naisele ja kahele mehele, kes triumfeerisid eri händikäpis.

Pea poole elust golfi mänginud Merila-Remmel tunnistas, et on varemgi Eesti finaali jõudnud, ent seal pole võiduni küündinud.

“Ega ma ajanud seekordki lootusi kõrgeks, sest üldjuhul võidavad suurema händikäpiga inimesed, minu oma jääb sinna ­keskele,” rääkis 51aastane golfar, kelle händikäp on 18. Naised võistlevad vahemikus 0–28. “Võistluste ajal ma skoori ei jälginud, nii tuleb närv sisse. Teadsin vaid, et mängin esimese-teise-kolmanda koha peale. Lõpuks võitsin teiseks jäänud naist viimasel rajal kahe löögiga.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles