Koroonasurutis tõmbas autoturul pidurit

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonakriis võib vähendada uute autode müüki prognooside järgi poole võrra.
Koroonakriis võib vähendada uute autode müüki prognooside järgi poole võrra. Foto: Esta Tatrik

Koroonasurutis on pannud põntsu uute autode turulegi: võrreldes veebruariga pole kukkumine küll suur, kui eelmise aasta märtsiga kõrvutades on müüginumbrid kahanenud ligemale kolmandiku.

Märtsis läks Pärnus autosalongides kaubaks 80 sõiduautot ja 13 tarbesõidukit. Veebruaris müüdi 87 sõiduautot ja 18 tarbesõidukit. Mulluse märtsiga võrreldes on uute autode müük aga miinuses 57 sõidukiga: aasta tagasi osteti Pärnus siis 150 vast tehasest tulnud masinat.

Populaarsemate mudelite müüginumbrid jäid märtsis viimaste kuude omale alla kolm–neli korda: kõige rohkem vuras salongist väja Citroën Berlingosid ja Škoda Kamiqe – mõlemat marki kuus. Toyota RAV-4 müüdi viis, Volkswagen Tiguane neli ja Škoda Kodiaqe ja Octaviaid kolm.

Kolme kuuga on Pärnus müüdud 327 uut autot ehk 95 vähem kui eelmisel aastal.

Pärnu automüügistatistikat koostava Mariine Auto ASi müügijuhi Danel Karpenderi sõnutsi jätkus märtsis müük veel inertsi pealt ehk müüdi juba varem tellitud sõidukeid, ent järgmistel kuudel võib oodata järsku langust.

„Olukord turul ei taastu mõnda aega kindlasti,” prognoosis Karpender. „Kui siiani on viimastel aastatel ikka märts–aprill olnud suurimate numbritega, mai aga rekordite purustaja, siis lähikuudel ennustan automüügi kukkumist 50–55 protsendi võrra ehk Pärnus 70 auto kanti.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles