Silvia Paluoja: Optimist ja pessimist värvivad mune

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Rahvakalendri rõõmsaid pühi varjutavad uudised panevad järjest tihedamini küsima, kas kevadpüha, 1. mai, jääb riigis kehtiva eriolukorra piiriks ja kui kaua me kriisist toibume.
Rahvakalendri rõõmsaid pühi varjutavad uudised panevad järjest tihedamini küsima, kas kevadpüha, 1. mai, jääb riigis kehtiva eriolukorra piiriks ja kui kaua me kriisist toibume. Foto: Laura Oks

Lootusrikka ellusuhtumisega optimist ja kõikjal halba eeldav pessimist kui põlised vastandid võiksid kokku leppida, et värvilised munad teevad meele rõõmsaks isegi koroonaviiruse pantvangis olijatel. Pole ju enam nõukogude aeg, mil suurtootmises hakkasid kanad nagu käsu peale sulgima vahetult enne kristlikke ülestõusmispühi ja lettidel haigutas munatühjus.

Järjest harvematel toidupoes käimistel jäävad silma kirevad pakendid munavärvide ja kleebistega, šokolaadimunade ja lihavõttejäneste kirevad ümbrised. Selle kommertsnänni taustal kerkib silme ette pildike maakodus sibulakoortega saadud suurepärasest tulemusest.

Igal oma võtted, kuigi mis siin salata: rahvakalendri rõõmsaid pühi varjutavad uudised panevad järjest tihedamini küsima, kas kevadpüha, 1. mai, jääb riigis kehtiva eriolukorra piiriks ja kui kaua me kriisist toibume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles