Kadrin Karner: Õigus rääkida elust ausalt

Kadrin Karner
Copy
President Kersti Kaljulaid ja justiits­minister Raivo Aeg tunnustasid mullu 24. mail Haini ­Tammeoksa panuse eest vägivalla­ennetusse.
President Kersti Kaljulaid ja justiits­minister Raivo Aeg tunnustasid mullu 24. mail Haini ­Tammeoksa panuse eest vägivalla­ennetusse. Foto: Eero Vabamägi

Ma ei tea, kas sobib öelda, et mõne kohtuotsuse üle on rohkem hea meel kui mõne muu pärast. Ometi läheb mõni juhtum rohkem hinge kui teine.

Olen ajakirjanikuna kajastanud mitut kohtuprotsessi, siiski, suurem osa neist on kuulunud majandus- või korruptsioonikuritegude valdkonda. Sestap vallandab üle kümne aasta abikaasa (hiljem juba endise) vaimse ja füüsilise vägivalla all kannatanud naise suhtes tehtud Pärnu maakohtu 7. aprilli otsus, millest tänases lehes kirjutan, rohkelt emotsioone.

Äärmiselt raske on ette kujutada ­kõiki neid aastateks koduseinte vahele peidetud õudusi. Kaugemalt vaatajale võib see tunduda filmiliku liialdamisena, kuid ikkagi kisub kõht krampi üksnes paljaste sõnade, teonimede peale: sõimamine, tõukamine, kägistamine, sülitamine, juustest tõmbamine või jalahoopide andmine. Võikaid detaile, hääli, hirmu, meeletut alandust, valu, verd ega haavu – nii hinges kui kehal – ei olnud isegi mainitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles