Pärnumaal lisandus ööpäevaga kaks nakatunut

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäevaga analüüsiti Eestis 1471 COVID-19 viiruse testi, millest kolm protsenti ehk 51 proovi osutusid positiivseks. Pärnumaal lisandus kaks koroonaviirusesse nakatunut.

Pärnumaal on tänase seisuga testitud 1989 inimest, positiivse proovi on andnud neist 70.

Kokku on Eestis tänaseks tehtud 27 883 testi, nendest 1258 ehk viis protsenti on osutunud positiivseks.

Koroonagraafik 10.04.20
Koroonagraafik 10.04.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (23), Tartumaal (11) ja Saaremaal (8). Ida-Virumaal lisandus kaks ja nii Jõgeva-, Viljandi- kui Järvamaal üks juhtum. Kahe nakatunu puhul puudus rahvastikuregistris maakonna märge.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 138 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 93 inimest. Viimase ööpäeva jooksul ei teatatud COVID-19 tõttu surnutest. Seni on Eestis koroonaviiruse pärast elu kaotanud 24 inimest.

Terviseamet uuendas testimise strateegiat ja üleeilsest said perearstid õiguse põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi vanusest ja kaasuvatest haigustest sõltumata.

Haigestumisel tuleb jätkuvalt pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle ja saadab patsiendi proovi andma. Arst hindab eraldi iga üksikjuhtumit. Testimisstrateegia uuendamise eesmärk on saada senisest täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis. See võimaldab hinnata senist sekkumist ja kavandada järgnevaid meetmeid.

Kui olukord muutub, vaadatakse testimise põhimõtted uuesti üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles