Riik keelas sõiduõppe, A-kategooria õppesõitu saab siiski jätkata

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Lubatud on siiski näiteks A-kategooria sõidutunnid, kus õpilane on üksi mootorrattal, või platsisõidud, kus juhendamine toimub raadio teel eemalt.
Lubatud on siiski näiteks A-kategooria sõidutunnid, kus õpilane on üksi mootorrattal, või platsisõidud, kus juhendamine toimub raadio teel eemalt. Foto: Elmo Riig

Tulenevalt riigis kehtivast eriolukorrast soovitas haridus- ja teadusministeerium (HTM) juba märtsi lõpus tungivalt autokoolide sõiduõppe mõneks ajaks lõpetada. Mitu kooli ei järginud soovitust, jätkates tundide andmist. Eile võttis valitsus vastu aga otsuse, mille kohaselt tuleb sõiduõpe katkestada.

Uue koroonaviiruse leviku takistamiseks kehtestatud eriolukord on loonud hulga piiranguid. Muu seas on suletud haridusasutused ja mindud võimalusel üle distantsõppele. Märtsi lõpus andis HTM range soovituse lõpetada õppesõidud autokoolideski. Kuigi paljud koolid järgisid seda soovitust, ei teinud seda siiski kõik. Teiste seas jätkasid sõidutundide andmisega OÜ Autosõit ja AS Aide Autokool.

Eriolukorra reeglid ei seadnud otseselt autokoolidele tõepoolest konkreetseid piiranguid. “Sellest tulenevalt ei ole õppesõidud otseselt keelatud, kui tagatakse valitsuskomisjoni korralduste täitmine ning pindade puhastamine ja desinfitseerimine,” selgitas HTMi kommunikatsiooniosakonna konsultant Margit Kapak veel selle nädala alguses. Mööndes, et sõidutundides kohtuvad väikeses ruumis omavahel võõrad inimesed ja ühe õpetaja juures võib käia päeva jooksul palju õpilasi ehk keskkond soodustab nakkuse edasikandumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles