Paberilt PDFi, klassiruumist elutuppa ja lavalt veebi: huvikoolid jätkavad tööd

Copy
Andres Adamson tõdes, et eriolukord arvutigraafika õpetamist ei takista. Temagi leiab kasu massiliselt kasutatavast Zoomi keskkonnast.
Andres Adamson tõdes, et eriolukord arvutigraafika õpetamist ei takista. Temagi leiab kasu massiliselt kasutatavast Zoomi keskkonnast. Foto: Andres Adamson

Huvikoolide sulgemise otsus tuli eriolukorra ajal kui välk selgest taevast, nii et pillid jäidki koolimajja õpetajat ja fotostuudio õpilasi ootama. Kratsiti kukalt. Nii mõnigi pedagoog oli ühtäkki tööta. Esmapilgul tundus mõeldamatu teha tantsu- või pillitundi ekraani kaudu. Kuidas? Nii ju ei tehta. Pole iial tehtud.

Ent pedagoogis elab maailmaparandaja, ikka tahab ta kedagi aidata, suunata, õpetada ja toetada. Sellised inimesed otsivad lahendust, jätkamaks oma tööd. Ja nii mõnigi tehnikavõõras juhendaja võttis härjal sarvist, et muutunud oludes leida viis kasvandikega suhelda. Tantsuõpetajad filmivad elutoas videoid ja laevad need Youtube’i. Pilliõpetajad saadavad lastele noodid PDFidena. Fotograafiaõpetaja sõidab mööda linna, viimaks õpilastele kaamerad, et nad saaksid harjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles