Andres Metsoja: USA, Hiina ja koduküla internet

Andres Metsoja
, Riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Kaugtöö, e-kool, e-kaubandus, info­vahetus on meile ülitähtis, seetõttu on oluline, et kiire internetiühendus jõuaks igasse majapidamisse.
Kaugtöö, e-kool, e-kaubandus, info­vahetus on meile ülitähtis, seetõttu on oluline, et kiire internetiühendus jõuaks igasse majapidamisse. Foto: Elmo Riig

Riigikogus algab debatt 5G-võrgu arengu üle, pidades silmas eelkõige internetivõrkude turvalisust ja võimalikku andmeleket. Arutelu keskendub Ameerika Ühendriikide ja ­Hiina konkurentsile ja pool ­tuleb valida Eestilgi.

Kätte jõuab kevad, puud ja põõsad lähevad lehte ja kõigi selle kauniga kaasneb paljudele elutähtsa teenuse, kiire internetiühenduse sisuline katkemine. Praegu puudutab see meid ilmselt valulisemalt kui varem. Kaugtöö, e-kool, e-kaubandus, info­vahetus on meile ülitähtis, et täita oma kohustusi ja rahuldada vajadusi.

Olles aastaid kiire interneti teemaga tegelnud, kipub vahetevahel tekkima käegalöömise tunne. Eriti siis, kui ikka ja jälle teenid kodanike pahameele ja tead, et see on õigustatud. Või­matu on igal aastal inimesi veenda, et peagi läheb paremaks, kuid paraku kipub paljude lootus kustuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles