Pärnu linnapea: Nakatunute arv kahjuks kasvab (1)

Romek Kosenkranius
Copy
Pärnu linnapeale Romek Kosenkraniusele valmistab muret, et COVID-19 positiivsete arv Pärnumaal on viimastel päevadel pigem kasvanud.
Pärnu linnapeale Romek Kosenkraniusele valmistab muret, et COVID-19 positiivsete arv Pärnumaal on viimastel päevadel pigem kasvanud. Foto: Mailiis Ollino

Lähipäevad on toonud paraku meiegi maakonda kurbi uudiseid: viimase ööpäeva jooksul on Pärnu haiglas lahkunud igaviku teele 73aastane uue ohtliku viirusega nakatunud pärnumaalane. Minu kaastunne omastele!

Kahjuks ei ole maakonnas vähenenud nakatanute arv, vaid viimastel päevadel on COVID-19 positiivsete arv pigem kasvanud. Panen veel kord südamele, et inimesed järgiksid tänaval 2+2 reeglit ja kannaksid võimalusel isikukaitsevahendeid.

Jätkuvalt tuleks vältida iga päev üldse kodunt väljumist, selleks on vaid kaks kaalukat põhjust: tervena töölkäimine ja toidukaupluse külastamine toiduvaru täiendamise eesmärgil. Kolmas põhjus on värskes õhus viibimine, kuid palun tehke seda vaid siis, kui jalutada on võimalik kaasinimestega kokkupuudet vältides. 

Palun ärge külastage vanavanemaid ega sõpru, sest soovimatu külakostina võite neile viia viiruse!

Romek Kosenkranius

Kaupluses või ühissõidukis on tungivalt soovitav kanda ühekorrakindaid ja -kaitsemaske, samuti tuleb võimalikult tihti pesta käsi. Eriti tähtis on see ühistranspordis ja toidukauplustes seetõttu, et kahemeetrit distantsi hoida on tihti raskendatud.

Palun märgake neid, kes vajavad abi! Olgu nad siis vanainimesed, kellele võiks toidu koju viia, või need, kes on haigestunud ega tohiks avalikus ruumis olla. Abivajajatest tuleks teada anda piirkonna sotsiaalkonsultandile.

Palun ärge külastage vanavanemaid ega sõpru, sest soovimatu külakostina võite neile viia viiruse, mis annab märku alles mõne nädala pärast!

Ja palve lapsevanematele: on mõistetav, et eriolukord on kestnud pikalt ja lapsed ei ole saanud sõpradega kokku, kuid oluline on, et koolivaheajalgi püsiksid lapsed kodus ja suhtleksid sõpradega nutiseadmete kaudu. 

Püsigem terved ja toetagem üksteist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles