Irina Talviste: Hoolime lastest. Päriselt

Irina Talviste
, Reformierakonna Pärnu juht ja Pärnu Linnavolikogu liige
Copy
Irina Talviste teisipäeval toimuma pidanud Pärnu linnavolikogu istungit oodates.
Irina Talviste teisipäeval toimuma pidanud Pärnu linnavolikogu istungit oodates. Foto: Urmas Luik

Formaalselt mittetoimunud Pärnu linnavolikogu aprilliistungil esitasime eelnõu, mis puudutab suurt hulka Pärnu linna elanikke. Paljud on enne valimisi kuulnud, kuidas kõik poliitilised jõud hoolivad peredest ja lastest. Nüüd vajavadki pered head uudist kohalikult omavalitsuselt.

Pärnu linna kriisikomisjon on teinud ettepaneku vabastada lasteaia kohatasust 30. aprillini need vanemad, kelle lapsed ei käi kriisiajal lasteaias. Tallinn, Tartu ja mitu omavalitsust kogu Eestis on kaotanud kriisiolukorras kõikide lasteaialaste kohatasud, olenemata, kas nad olid lasteaias.

Eesti Reformierakonna fraktsioon on lähtunud teiste fraktsioonide valimislubadusest ja on kindel, et Pärnu linnavolikogus ei leidu mitte ühtegi volinikku, kes ei tõstaks selle eelnõu toe­tuseks kätt. Eelnõus ­tegime ettepaneku 16. märtsist 31. maini 2020 peatada ajutiselt kõikide lasteaialaste kohatasu võtmine hoolimata sellest, kas lapsed käivad lasteaias. Vanem peaks lapse lasteaias käimise korral arvestama vaid söögiraha tasumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles