Küsimärk lasub ka Pärnu suviste rahvarohkete festivalide kohal

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Hansapäevad on igal suvel olnud Pärnu üks rahvarohkemaid üritusi.
Hansapäevad on igal suvel olnud Pärnu üks rahvarohkemaid üritusi. Foto: Mailiis Ollino

Selle üle, kui õhukeseks võib kujuneda suvepealinna tänavune festivalisuvi, alles murtakse pead. Pärnu linnavalitsuse kultuuri- ja sporditeenistuse juhataja Andrus Haugase sõnutsi seisavad linna traditsiooniliste suviste festivalide korraldajad praegu silmitsi laias laastus kolme probleemiga: teadmatus lähikuudel toimuva suhtes, majandusmured ja vastutus.

Mõni korraldaja on avaldanud kartust, et kui ühelt maalt üritusi juba korraldada lubatakse ja nad kutsuvad rahva kokku, ent hiljem selgub, et sellel on olnud kellegi tervisele soovimatud tagajärjed, siis kuidas julgeda sellist vastutust võtta?

Paljudele festivalidele on kutsutud välisesinejad, mistõttu järjest on hakatud nendega sõlmitud kokkuleppeid üles ütlema.

Nimekirja, millised üritused sel suvel toimuvad ja millised ära jäävad, praegu veel ei ole, sest oodatakse valitsuse korraldusi. Ilmselt saab neid otsuseid hakata tegema mais, kui on juba selgem, kas ja kui kaua eriolukord veel pikeneb ja kuidas plaanib Eesti sellest välja tulla. Võib-olla lubatakse esimeses etapis üritusele näiteks poolsada, mõne aja pärast näiteks paarsada ja sealt edasi ­aina rohkem inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles