Galerii: ümbruskonna noored käisid lastekülas mängimas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lastekülas käisid külas naabruses elavad noored, kes koos lastega mängisid, laulsid, tantsisid, joonistasid ja tegid üheskoos süüa.
Pärnu lastekülas käisid külas naabruses elavad noored, kes koos lastega mängisid, laulsid, tantsisid, joonistasid ja tegid üheskoos süüa. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Kamp Pärnu Ülejõe linnaosa noori võttis kätte ja külastas naabruses asuvat Pärnu lasteküla, et sealsete asukatega üheskoos mängida, laulda, tantsida, meisterdada ja süüa teha.

Mõte lasteküla lastele külla minna tekkis Geter Gerleinil, Deily Loosaarel ja Rasmus Mägil. “Et elame Pärnu lastekülale päris lähedal ja seetõttu näeme neid lapsi päris tihti, siis mõtlesime, et oleks hea minna ja mängida, laulda, meisterdada, teha süüa ja kõike muud koos nendega;” rääkis Gerlein. “Suure tõuke andis paari aasta tagune osalemine sellisel üritusel, kui mu tädi Annely Lihtne korraldas samalaadse ettevõtmise suvel.”

Külaskäigu eesvedajatega oli nõus liituma rida sõpru ja nii oligi eile lasteküla trepil tosin Ülejõe linnaosa noort. Koos lasteküla lastega veetsid toreda päeva veel Jane Orumaa, Siim Jaanoja, Annely Lihtne, Ardi Truija, Keddy-Liis Segasaar, Stiina Maret Segasaar, Taaniel Peetmaa, Alo Rand ja Mari Küla.

“See on minu jaoks uskumatu, et leidub nii palju noori, kes tahavad osa võtta niisugustest üritustest ning on siiralt huvitatud sellest. See on nii positiivne,” leidis Gerlein.

Gerleini sõnade kohalest paistis lasteküla lastele külaskäik meeldivat. “Ma ei saa ju kellegi teise eest rääkida, aga mulle tundus, et neile tõesti meeldis. Nad olid nii õhinas meisterdamisnurgast, karaoke laulmisest, mängudest, mida nendega koos mängisime, ja tantsimisest,” seletas ta. “Kui hakkasime ära minema, jooksis mitu väikest last meid kallistama ning kutsus uuesti endale külla. See tegi südame nii soojaks ja tundsin, et nad tõesti nautisid seda päeva koos meiega.”

Lasteküla lastel külas käinud noored jäid toredalt veedetud päevaga rahule. “Üritus venis küll pikemaks, kui oli plaanitud, kuid see oli seda väärt, sest kõigil oli väga lõbus ja nii korraldajad kui ka lapsed tundusid seda aega nautivat,” lausus Deily Loosaar, kelle sõnade järgi plaanivad noored peatselt taas lasteküla uksele koputada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles