Taas saab esitada kokku- ja lahkumineku avaldusi

Pärnu Postimees
Copy
Paljud paarid soovivad abielluda suvel, nüüd on võimalik oma kavatsus teoks teha.
Paljud paarid soovivad abielluda suvel, nüüd on võimalik oma kavatsus teoks teha. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuse perekonnaseisutoimingute ja rahvastikuregistriteenistus taasalustab sellest nädalast abiellumis- ja lahutusavalduste vastuvõttu.

Pärast eriolukorra väljakuulutamist lõpetas teenistus uute avalduste vastuvõtmise, mis tähendab seda, et märtsi keskpaigast aprilli keskpaigani sõlmiti ja lahutati Pärnu linnavalitsuses ainult need abielud, mille kohta oli avaldused sisse antud enne eriolukorra väljakuulutamist.

Statistikaameti andmetel jõustus sel aastal märtsis Pärnumaal 10 lahutust, kolm vähem kui mullu samal ajal. Abielusid registreeriti paastukuul siinkandis viis, läinud aastal aga 16. Naljakuu andmed selguvad kuu lõppedes.

Eriolukorra ajal sõlmiti Pärnus kümme abielu, kolm vähem kui mullu samal ajal.
Eriolukorra ajal sõlmiti Pärnus kümme abielu, kolm vähem kui mullu samal ajal. Foto: Peeter Langovits

16.märtsist 20. aprillini tehtud toimingud Pärnu perekonnaseisutoimingute ja rahvastikuregistriteenistuses:

  • 2019 aastal 13 abielu ja 7 lahutust.
  • 2020 aastal 10 abielu ja 9 lahutust.
Andmed. Pärnu linnavalitsus

Nüüd hakatakse Pärnu linna perekonnaseisutoimingute ja rahvastikuregistriteenistuse juhataja Kristina Jürissoo sõnutsi uuesti avaldusi vastu võtma, ent kuna eriolukord kestab, toimub nii avalduste esitamine kui abielu registreerimine ja lahutamine eriolukorra piirangutest lähtudes.

“Kuna nende perekonnaseisutoimingute sooritamiseks on vaja ametnikuga näost näkku kohtuda nii avalduse esitamise kui  abielu registreerimise ja lahutamise ajal, tuleb nüansid ametnikuga enne kokku leppida,” täpsustas Jürissoo. Seetõttu tuleb nii abiellumise kui lahutamise sooviga kodanikel e-posti teel ühendust võtta teenistuse ametnikega, kellega lepitakse kokku täpne linnavalitsusse tuleku aeg.

Ühelgi paaril sel suvel abielu sõlmimata ei jää, küll tuleb arvestada, et praegu ei saa me võtta avaldusi vastu päris samasuguses tempos nagu tavaolukorras.

Eriolukorra reeglitele vastavalt saab vastuvõtule tulla kahekesi, abielu sõlmimisel erandit ei tehta.

Samuti tuleb linnavalitsuses kanda maski, desinfitseerida käed ja hoida ametnikuga distantsi.

Kuna suvi läheneb ja paljud paarid soovivad abielluda just suvekuudel, kasvab abiellumishuviliste hulk kevaditi alati, nõnda on see tänavugi.

“Ühelgi paaril sel suvel abielu sõlmimata ei jää, küll tuleb arvestada, et praegu ei saa me võtta avaldusi vastu päris samasuguses tempos nagu tavaolukorras,” kinnitas Jürisoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles