Andres Metsoja: Volikogu pole tsirkus (1)

Andres Metsoja
, Riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Pärnu linnavolikogu istung lõppes enne, kui alata sai: puudus vajalik kvoorum.
Pärnu linnavolikogu istung lõppes enne, kui alata sai: puudus vajalik kvoorum. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu on koht, kus kõneldakse linnakodanikega ja ­selle põhimõtte kõrvalekaldumatu järgimine loob eelduse tugevaks ja tegusaks omavalitsuseks. Pidasin volikogu esimehena töötades sellest kinni ja nõudsin sama nii volinikelt, linnavalitsuse liikmetelt kui külalistelt.

Volikogu pole tsirkus, ammugi kellegi hüpiknukk – see kogu on seatud arutama ja otsustama linlastele olulisi küsimusi. 2. aprillil 2020 toimuma pidanud volikogu istung peeti lõpuks 14. aprillil ja kahjuks füüsilise kohaloleku nõudega ­kokkukutsujalt. Istungi algatajate taotlus sisaldas e-istungi soovi ning arutelu teemadeks tõstatatud kolme olulist informatiivset punkti ja eriolukorra tõttu hääletamist nõudvaid eelnõusid päevakorda ei esitatud.

Istungi kokku kutsunud volikogu esimees ise ei ilmunud kohale ja palus istungit juhatada aseesimees Jane Metsal. Nüüdseks teame, et sillakoalitsiooni koalitsiooninõukogu esimees Romek Kosenkranius teavitas kohalviibijaid, et võimuliidu volinikud otsustasid juhuslikult ja oma paremal äranägemisel istungil mitte osaleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles