Kaido Kaljuste: Kõik on ettevaatlikud

, RUUM24 OÜ kutseline maakler
Copy
Arvestades, et Pärnu on populaarne suvitamise ja ürituste korraldamise koht, võib juba praegu öelda, et suvi jääb siin sel aastal ära ja korterid, mida loodeti välisturistidele rentida jäävad ehk hoopis pikajalistele üürnikele kasutada. 
Arvestades, et Pärnu on populaarne suvitamise ja ürituste korraldamise koht, võib juba praegu öelda, et suvi jääb siin sel aastal ära ja korterid, mida loodeti välisturistidele rentida jäävad ehk hoopis pikajalistele üürnikele kasutada. Foto: Mailiis Ollino

Kinnisvaraturul seni olnud head ajad. Pidevalt teatati hindade ja tehingute mahu tõusust, müüjad lootsid, et hinnad tõusevad veel, ja ostjad kurtsid, et valikut napib.

Müügiperioodid olid lühikesed ja optimismi jagus. Aga et me nii lühikese ajaga leiame ennast sellisest olukorrast nagu praegu, ei uskunud vist keegi.

Mis kinnisvaraturul juhtuma hakkab, on veel liiga vara öelda. Müügiportaalides on hinnad langenud või ei ole enam ostjale meeltmööda. See teadmine on pannud aktiivsemalt tegutsema investorid, kes seni on kurtnud, et hea hinnaga pakkumisi ei ole. Harv pole juhus, kui maaklerile saadetakse müügihinnast kuni 50 protsenti madalam pakkumine. Selline kalastamine aga tulemust ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles