Lillepeenradki täituvad sel kevadel söögipoolisega

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Pärnu südalinnas asuva Maarahva poe müüja Tiina Rahuoja nentis, et iluaiandus tundub tänavu teisejärguline olevat.
Pärnu südalinnas asuva Maarahva poe müüja Tiina Rahuoja nentis, et iluaiandus tundub tänavu teisejärguline olevat. Foto: Urmas Luik

Kohalikud aianduskauba müüjad kinnitavad, et tänavune kevad on neil alanud tavapärasest töökamalt. Huvi aiapidamise vastu on suurem kui kunagi varem. Ja peenrad soovitakse täita eeskätt söögipoolisega, lillemajandus on tagaplaanile jäänud.

Kuuse aiandi üks omanikest Evi Kuusk ütles, et müük on kasvanud lausa hüppeliselt. Ostjaid käib palju nii aiandis kohapeal, kui tellib e-poest.

Eriti palju on juba ostetud seemnekartulit. “Hankija ütles, et kõikjal Eestis läheb oluliselt rohkem seda sellel aastal. Rahvas hakkab kartulit maha panema, täitsa mõistlik,” märkis Kuusk. Kuigi mõni populaarsem sort kipub juba otsa saama, ei tohiks päris puudust Kuuse arvates tulla. Seda samuti eri seemnete suhtes, sest sortiment on rikkalik. Küll ei pruugi saada eelistatud tootjalt või kindlat sorti.

Pärnu Maarahva poe müüja Tiina Rahuoja on tähele pannud, et palju leidub klientide seas algajaid potipõllumehi, kes varem pole aiapidamisega üldse kokku puutunud. “Minu rõõm on aga see, et sügisel on suurem protsent inimesi, kes saavad aru, kui raskesti tuleb köögivili meie lauale,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles