Erilised semud: taks ja iguaan nohisesid samas pesas, enne kui uus roomaja majja toodi

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Viieaastane Ruudi koorus küll Soomes, kuid on toodud Eesti kasvatajalt.
Viieaastane Ruudi koorus küll Soomes, kuid on toodud Eesti kasvatajalt. Foto: Kaija Kuningas

Pärnus kolmetoalises korteris on end sisse seadnud loomaarsti assistent Kaija Kuningas elukaaslase ja neljakuuse beebi, iguaanipoiss Ruudi ja -piiga Bali ning musta emase taksikoera Ronjaga. Veel mõni kuu tagasi sibas majapidamises Aafrika kääbussiil, mullu niutsus samas viis orvuks jäänud taksilaadset kutsikat. Enne neid kriiskas seal nümfkakaduu, kellest eelmine omanik tahtis tüütu häälitsemise tõttu lahti saada.

Kaasa kulmukortsutuste kiuste ei suuda Kuningas ei öelda, kui erilised lemmikloomad vajavad päästmist. Tõsi, karjajuht Kuningas ei jäta kõiki tegelasi endale, vaid otsib enamikule uue kodu. Kuna see võtab aega, on kaheksa-aastane Ronja harjunud eluaset jagama põnevate lemmikutega.

Maiad mõnulejad

Viieaastasel Eesti kasvatajalt võetud Ruudil ja niisama vanal Soomest narkomaani käest väärkohtlemisest päästetud Balil on silmad soojalambi ja auruti all teineteise kaisus mõnulemisest kinni vajunud. Iguaanipaar ei pane tähelegi, millal perenaine neile umbes kahe meetri kõrguse terraariumi ülakorrusele toidu nina alla lükkab. Märganud lõpuks maasikaid ja lambasalatit, asuvad mõlemad matsutama. Kuninga ütlust mööda ülbe Bali järab kahe suupoolega ja astub söögi sissegi, Ruudil on paremad lauakombed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles