Pärnakas käis Lääne-Aafrikas muusikalisel ekspeditsioonil

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Heliloojad Andrus Kallastu ja Hans-Gunter Lock Benini rütme uurimas Soome-Aafrika kultuurikeskuses Villa Karos­. Vasakult: François Ozo, Hans-Gunter Lock, Estelle Houssoukpe, Steve Abeni, Andrus Kallastu.
Heliloojad Andrus Kallastu ja Hans-Gunter Lock Benini rütme uurimas Soome-Aafrika kultuurikeskuses Villa Karos­. Vasakult: François Ozo, Hans-Gunter Lock, Estelle Houssoukpe, Steve Abeni, Andrus Kallastu. Foto: Heikki Kastemaa

Pärnu nüüdismuusika päevade vältel ja muul ajalgi tihedat koostööd tegevad heliloojad Andrus Kallastu ja Hans-Gunter Lock võtsid läinud aasta lõpul ette muusikalise ekspeditsiooni Lääne-Aafrikasse Benini ligemale 50 000 elanikuga Grand Popo valda.

Eesmärk oli salvestada seal viljeldavat klassikalist muusikat, seda transkribeerida ja tutvustada beninlastele omakorda eesti kultuuri.

Grand Popo vald koosneb nagu Pärnugi ligemale 60 külast, paarkümmend aastat on seal tegutsenud Soome-Aafrika kultuurikeskus Villa Karo. Eelkõige meie põhjanaabritele mõeldud keskus on aja jooksul suutnud ellu kutsuda sadu suuremaid ja väiksemaid projekte, milles on osalenud nii soomlased kui kohalikud.

“Nii oli meil suhteliselt lihtne “lasta liugu” Villa Karo ja sellega seotud inimeste heal mainel. Meil ei olnud enam vaja usaldust päris algusest ehitama hakata,” lausus Kallastu, kelle sõnutsi kohapeal läks tutvuste sõlmimine hõlpsalt. Erialased kontaktid tekkisid nii nagu ikka: kui tunned kedagi, kes tunneb kedagi, kes tunneb veel kedagi, jõuadki lõpuks õige inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles