Pärnumaalaste koroonaviiruse proovid osutusid taas kõik negatiivseks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Terviseameti analüüsid tuvastasid viimasel ööpäeval Pärnumaal neli koroonaviirusega nakatunut.
Terviseameti analüüsid tuvastasid viimasel ööpäeval Pärnumaal neli koroonaviirusega nakatunut. Foto: Madis Veltman

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1108 koroonaviiruse testi, millest 16 proovi ehk 1,4 protsenti osutusid positiivseks. Pärnumaal testiti 117 inimest, kelle analüüsid osutusid negatiivseks.

Kokku on Eestis tänaseks tehtud 46 281 esmast testi, nendest 1605 ehk 3,5 protsenti on olnud positiivsed. Pärnumaal on tehtud 3045 testi: 2950 on olnud negatiivsed ja 95 positiivsed.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 103 inimest, kellest kuus on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 206 inimest.

Pärnu haiglas on jätkuvalt ravil 11 patsienti ja üks neist vajab intensiivravi. Kokku on alates eriolukorra algusest Pärnus ravitud 26 patsienti, kellest terveks on saanud 13 ja kaks suri. Noorim haiglaravil olnud oli 22aastane ja vanim 99.

Ööpäeva jooksul suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil viibinud 69aastane mees. Eestis on koroonaviiruse tõttu surnud 46 inimest.

Ööpäevaga lisandus kõige rohkem positiivseid testitulemusi Harjumaal (7). Kolm nakatunut lisandus Ida-Viru ja Saare maakonnas. Uus nakatunu on ka Hiiu, Lääne-Viru ja Valga maakonnas. Statistika koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal.

“Ehkki koroonaviirusega nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste arv on languses, tuleb veel mõnda aega pigem püsida kodus ja vältida mitte-hädavajalikke kokkupuuteid. Sotsiaalseid kontakte vähendades jõuame ühise pingutusega peagi olukorda, kus järk-järgult saame naasta tavarütmi, kuid võtta kriisi õppetunnina kaasa olulise tervisekäitumise praktika, nagu näiteks haigena kodus püsimine ja sage kätepesu,” ütles hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles