Kolm õde rõõmustavad kodusistujaid veebikontserdiga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kõik kolm õde Kätlin, Mirjam ja Mirtel Katrina Kits on sinasõbrad muusikaga.
Kõik kolm õde Kätlin, Mirjam ja Mirtel Katrina Kits on sinasõbrad muusikaga. Foto: Maris Üürike

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppivad noored muusikud Kätlin ja Mirjam Kits otsustasid igavaks ja väsitavaks kiskuva karantiini tõttu täna õhtul interneti kaudu kodukontserdiga kõigile kaaskannatajatele energiat ja särtsu jagada.

Kuna neidude ema on tuntud muusika- ja lauluõpetaja Margrit Kits, on nad pillimängu harjutanud juba nelja-viieaastasest alates. Peale selle laulavad mõlemad õed Toomas Volli juhendamisel.

Maast madalast on õed osalenud pereansamblis Pernu Läte ja teevad ise seadeid nelja neiu ansamblis Marbuus. Nende esitatavas muusikas on palju folgisugemeid, kuid nad on teinud ka ise lugusid, nii kuuleb veebikontserdil nende omaloomingutki.

Idee korraldada heategevuskontsert tuli õdedel juba läinud sügisel ja algul plaanisid nad seda teha koos muusikahuvilistest sõpradega jõulude ajal. Siis jäi see aga soiku ja mõeldi kevade peale. Kuna koroona segas vahele, astuvad nad nüüd üles hoopis veebi vahendusel.

Kontserti näeb tasuta ja heategevuseks raha seekord ei koguta. “Kuna kriisiajal on inimestel muretsemist niigi palju, mõtlesime ekraani kaudu olla igas kodus ja natuke rõõmu teha muusikaga,” avaldas Kätlin.

Kontserdi lõpus on Kätlini ja Mirjamiga lubanud liituda kolmas, kõige noorem õde Mirtel Katrina Kits. Veebiüritus algab kell 19 ja seda näeb õdede ühisel sotsiaalmeedia kontol Kätlin ja Mirjam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles