Untsakate uus lugu: kuidas teha koos muusikat, kui kokku ei tohi saada?

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Untsakad andsid välja uue muusikapala.
Untsakad andsid välja uue muusikapala. Foto: Valdo Ots

Folkansambel Untsakad andis eriolukorra ajal välja muusikapala. Kuidas näeb välja muusikavideo, mis tehtud rangelt koroonaajastu reeglitest kinni pidades? Kuidas mängida kokku puutumata, aga ometi üheskoos? Kuidas rõõmustada sõpru ja fänne siis, kui isolatsioon surub kõiki koduseinte vahele?

Just täpselt nii, nagu Untsakate verivärskes loost näeb: iga pillimees oma kodus – kas Lindil, Kärdlas, Vana-Võidus, Viljandis, Tapal või Kohalas – pill ühte, mobiiltelefon teise kätte ja saabki pala linti. Pealkiri on sel laulul ajakohane: “Liiga kaua oldud üksinda”.

Ansambli kitarristi ja laulja Jaanus Jantsoni arvates on selge, et kui ikka 27 aastat koos bändi tehtud ja ühte kasvatud, ei saa koroonakriis koosmängimist keelata. Nii saadavadki Untsakad viiruseisolatsiooni kuuenda nädala lõpul kõigile headele sõpradele – pillimeestele ja publikule – muusikaliseks tervituseks uhiuue loo. “Olgem rõõmsad ja terved ja püsigem veel kenasti kodus: suvi ning päriskohtumised pärispidudel tulevad ka juba õige pea!” ütles Jantson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles