Tartu ülikooli Pärnu kolledži uuring: Mida arvab pärnakas oma kodulinnast?

PP
Copy
Kuna Pärnu seostub eelkõige puhkamisega, on arusaadav, et kõige enam mainisid küsitletud suvepealinna külastamise motivaatorina randa.
Kuna Pärnu seostub eelkõige puhkamisega, on arusaadav, et kõige enam mainisid küsitletud suvepealinna külastamise motivaatorina randa. Foto: Urmas Luik

Pärnu on populaarne turismisihtkoht nii välis- kui sisekülastajate hulgas, kuid pärnakaile on see armastatud kodupaik. Kohalikud elanikud kasutavad siin loodud ajaveetmis- ja turismiteenuseid, osalevad korraldatud üritustel, jagavad linnaruumi külalistega. Seejuures tuleb arvestada kohalike elanike arvamuse ja ettepanekutega Pärnu kui sihtkoha arendamisel.

Seni ei ole otseselt uuritud pärnakate arvamust oma kodulinna kui turismisihtkoha suhtes. Tehtud on küll muid uuringuid. Viimati uuriti 2019. aas- tal Pärnu elanike rahulolu kodukoha elukeskkonnaga ja 2013. aastal vaa­deldi lastega reisivate perede rahulolu Pärnu kui turismisihtkohaga. Seetõttu korraldati käesoleva aasta alguses uuring­, mis kajastab Pärnu kui turismisihtkoha kuvandit kohalike elanike silme läbi.

Uuringut valmistati ette läinud aasta lõpus ja alanud aasta jaanuaris ning andmeid koguti veebruarist 10. märtsini eelkõige veebipõhise ankeetküsitluse abil. Küsitluse linki jagati sotsiaalmeedias, sealhulgas Pärnu linna Facebooki lehel. Peale selle tehti Pärnus tänavaintervjuusid, kus esitati küsimused otse osalejale. Enne täpsustas uurija, kas tegemist on Pärnu linna elanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles