Sindi kirimaletaja jõudis maailmas tähelepanuväärse saavutuseni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Sintlane Jüri Siigur võitis kirimale Eesti meistrivõistlustelt juba 32. medali. Arhiivifoto
Sintlane Jüri Siigur võitis kirimale Eesti meistrivõistlustelt juba 32. medali. Arhiivifoto Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sintlane Jüri Siigur saavutas 49. Eesti meistrivõistlustel kirimales teise koha, mis üle poole sajandi seda ala harrastanud 75aastasele mehele on Eesti esivõistlustelt 32. medal.

Siigur teenis 12 partiist 9,5 punkti. Sama punktiskooriga lõpetas  esikoha teeninud Vladimir Dmitriev. Kolmanda koha saavutasid 8,5 punktiga Ervin Liebert, Jüri Eintalu ja Priit Tõnisson. Turniiriga tehti algust 2018. aasta lõpupäevil ja sellest võttis osa 13 kirimaletajat.

Kirimales iseõppijana 1960. aastal raadiosimultaanil Jüri Randviiru vastu alustanud Siigurile, kes sel alal on 2012. aastast rahvusvaheline suurmeister, oli see 32. Eesti meistrivõistlustelt võidetud medal. Kokku on tal 15 kulda, 12 hõbedat ja viis pronksi.

„Kuna iga kiriturniir kestab paar aastat, on see tähelepandav saavutus: maailmas ei ole rohkem kirimaletajaid, kes oma riigi meistrivõistlustelt oleks saanud nii palju medaleid,” märkis Siigur.

Kirimales ei kohtu vastased näost näkku. Seda mängitakse kirja ja e-posti teel või kirimale internetiserveris. Nii võib mäng olenevalt meetodist kesta mõnest päevast mõne aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles