Festivalikorraldajad teevad vangerdusi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Rõõmsate laste festival jääb sel suvel ära.
Rõõmsate laste festival jääb sel suvel ära. Foto: Madis Sinivee

Olenemata sellest, kas juulis võidakse juba lubada väiksema rahvaarvuga vabaõhuüritusi, jätavad juuli keskel suvepealinna Rannapargis toimuma pidanud rõõmsate laste festivali korraldajad sündmuse sel suvel ära. Vangerdusi teevad teisedki.

Kogu pere pargifestivali eestvedaja Kati Ruubel lausus, et neil oli kavas tähistada tänavu viiendat aastapäeva, ettevõtmise kontseptsioon on aga paljuski üles ehitatud käed-külge-tegevusele ja sealt käib läbi palju inimesi. “Seda ei ole võimalik korraldada väiksemale rahvahulgale nii, et saaksime täita turvalisuse nõudeid 2+2 reegli, maskide või kinnastega,” selgitas Ruubel. “Nii ­nagu oleme harjunud, me ­seda festivali teha ei saa. Ja teistsugustes tingimustes ei oleks see enam see üritus.”

Põhja- ja Baltimaade suurim suu- ja diatoonilise lõõtspilli pidu Pärnu Harmonica Festival pidi avama Pärnu festivalisuve juuni alguses. Festivali direktor Elmar Trink lausus, et on otsustanud lükata ürituse sügisesse, tõenäoliselt tuleb 19. suupillipidu Pärnus erandkorras oktoobri keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles