Virtuaalsel jüriöö jooksul osalejate arv kahekordistus 

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Sportlik perekond Kaljur korraldas peresisese teatejooksu.
Sportlik perekond Kaljur korraldas peresisese teatejooksu. Foto: Erakogu

Saarde vald korraldas jüriööl traditsioonilise ümber Surju paisjärve jooksu. Sel aastal ei saanud üritust eriolukorra tõttu tavapäraselt korraldada ja spordivõistlus toimus virtuaalselt.

Toredad mõtted tulevad ka kriisi ajal, nagu tõestas Kilingi-Nõmme klubi juhataja Kinne-Riin Reest, kelle algatusel korraldati jooks nii, et suurt rahvakogunemist ei toimunud.

“Igaüks võis joosta, kõndida või rattaga sõita vabalt valitud ajal ja rajal ning salvestada oma trajektoor nutiseadmega,” rääkis võistluse korraldaja Marianne Kuusk mittetulundusühingust Surju Kultuuriselts.

Tõestamaks oma osalust, tuli salvestatud marsruut või mõni tõrvikutega pilt enda matkast või jooksust saata korraldaja meilile.

Osavõtt üllatas korraldajaid: oma jooksu andmed saatis 63 inimest. Tavaliselt on ümber Surju järve teatejooksul ja kõnnil osalenud umbes 30 inimest.

Selle aasta noorim osavõtja oli aasta ja kahekuune Voldemar, kes emaga läbis Kõveri matkaraja. Sportlik perekond Kaljur Saarde valla keskuslinnast Kilingi-Nõmmest leidis võimaluse teha traditsiooniline teatevõistlus, kasutades teatepulgana telefoni.

Virtuaaljooksul osalemise tõestuseks tuli korraldajale saata läbitud rajalt pilte.
Virtuaaljooksul osalemise tõestuseks tuli korraldajale saata läbitud rajalt pilte. Foto: Helen Viinamäe

Kokku joosti, kõnniti või sõideti rattaga 372 kilomeetrit.

“Kõik tublid osavõtjad on väärt esikohta ja suurt aplausi, aitäh neile kõigile,” kiitis Kuusk inimesi, kes end kodust välja ajasid. Õnneratas loosis Kuuse sõnutsi osalejate vahel välja tosin põnevat auhinda.

Virtuaalne jüriöö jooks oli Saarde valla rahvaspordisarja “Lähme koos 2020” kolmas etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles