Sirje Niitra: Väärtustagem töötajaid rohkem kui kunagi varem (1)

Sirje Niitra
Copy
Ehk ei olegi nii rumal maaeluminister Arvo Alleri välja käidud mõte, et õpilased võiks sügisel mõneks ajaks meie põllumeestele saagikoristusele appi saata.
Ehk ei olegi nii rumal maaeluminister Arvo Alleri välja käidud mõte, et õpilased võiks sügisel mõneks ajaks meie põllumeestele saagikoristusele appi saata. Foto: Priit Simson

Meie põhivara on lojaalne meeskond! Panustame oma inimestesse ja väärtustame neid! Töötaja on kõige tähtsam! Selliseid ilusaid loosungeid olen kuulnud ettevõtete juhte intervjueerides alatasa. Praegune ülikeeruline olukord paneb aga vahel küsima, kui vettpidavad need väited on.

Koondamine ei tohiks ettevõtte raskustesse sattumise korral kunagi esimene valik olla, aga praegune elu näitab paraku muud. Nüüdses keerulises olukorras on osa ettevõtjaid asunud üsna kiiresti töötajaist vabanema, teised pingutavad aga kõigest hingest selle nimel, et valitud inimesed nende heaks edasi töötaks, kuni olukord paraneb. Nad aduvad, et töötegijaid on edaspidigi tarvis.

Eesti majandusele olid viimased aastad väga edukad ja rumalad olid need ettevõtjad, kes üldse varusid ei kogunud. Seega peaks enamik neist nüüd kas päris hästi või vähemalt ­üsna rahuldavalt hakkama saama. Kerge pole praegu muidugi kellelgi ja väga paljudel firmajuhtidel, kel töö pea ­hetkega kadus, eriti turisminduses ja transpordis, polegi muud teha kui ­uksed kinni panna. Loodame, et mitte väga kauaks!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles