Video: vaadake, kuidas näevad Minecraftis välja Eliisabeti kirik, Tallinna värav ja teised Pärnu tuntud hooned

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Noored ehitasid arvutimängus Minecraft kunagise Endla teatri hoone.
Noored ehitasid arvutimängus Minecraft kunagise Endla teatri hoone. Foto: Kuvatõmmis

Pernova hariduskeskus korraldas möödunud nädalal koolivaheajal lastele kahepäevase ehitusvõistluse arvutimängus Minecraft, kus tuli rajada Pärnuga seotud tuntud ehitisi.

Selline ehitusvõistlus toimus Pernova hariduskeskuse õpetajate eestvedamisel esimest korda. Noored olid ehitanud võistluse käigus näiteks kunagise Endla teatri hoone, Tallinna värava ja lahtikäiva Kesklinna silla.

Pernova hariduskeskuse müügi- ja turundusjuht Katrin Puu märkis, et võistluse eesmärk oli sellise mängu kaudu tutvustada lastele Pärnu ajalugu ja linnaruumi. “Soovisime päeval üksinda kodus olevate noorte aega sisustada selliselt, et see pakuks neile uusi teadmisi ja paneks oskusi proovile,” rääkis Puu.

Võistlus kestis kaks päeva ja mõlemal päeval oli lastel võimalus ehitada neli tundi. Õpetajad Ken Tilk ja Madis Kool olid selleks ette valmistanud spetsiaalse ehitusplatsi, kuhu noored said klotsidest hooneid tegema hakata. Puu sõnade kohaselt tundsid õpilased suurt huvi ja esimesel võistluspäeval olid juba ehitamisega hoos.

Osa võttis 20 last, osa neist tiimides ja ülejäänud üksi.

Müügi- ja turundusjuht rääkis, et aktiivne noorte osalus andis inspiratsiooni veel selliseid võistlusi korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles