Vald otsustas kaotada Kihnu rahvamaja allasutusena

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Vallavanem Ingvar Saare avaldas lootust, et Kihnu rahvamaja pikaaegne juhataja Veera Leas on valmis saarerahvale huviringe ja üritusi pärast struktuurimuudatust edasi korraldama.
Vallavanem Ingvar Saare avaldas lootust, et Kihnu rahvamaja pikaaegne juhataja Veera Leas on valmis saarerahvale huviringe ja üritusi pärast struktuurimuudatust edasi korraldama. Foto: Urmas Luik

Kihnu vallavolikogu võttis tänasel istungil kuue poolt- ja kolme vastuhäälega vastu otsuse lõpetada 1. juunist Kihnu rahvamaja tegevus valla allasutusena.

Vallavanem Ingvar Saare selgitust mööda ei soovi keegi hävitada Kihnu kultuuri, vaid tegemist on struktuurimuudatusega. Kihnu rahvamajale jääb alles nimi, samuti on kavas jätkata nii ürituste kui huviringidega, ainult et senisest rohkem tahetakse anda võimalusi midagi korraldada mittetulundusühingutele ja ettevõtjatele.

Vallavanema jutu järgi ei soovi keegi nullida rahvamaja juhataja Veera Lease üle kümneaastast panust Kihnu kultuuriellu – selliseid arvamusavaldusi kostis istungil osalejate suustki. Vaid eesmärk on Lease õlult ära võtta maja haldamine, nii et ta saaks keskenduda huviringidele ja üritustele. Ametikoht võib saada uue nimetuse ja viiakse üle vallavalitsuse alluvusse. Haldusteemadega hakkab seega senise allüksuse asemel tegelema vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles