Võimalusi looduses rahvakogunemisi vältida leidub rohkesti

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Geopeituse pakutavale meelelahutusele lisab võlu asjaolu, et kuigi aardeid võib peita ükskõik kuhu, on paljud valinud nende asupaigaks siiski looduslikult erilised kohad.
Geopeituse pakutavale meelelahutusele lisab võlu asjaolu, et kuigi aardeid võib peita ükskõik kuhu, on paljud valinud nende asupaigaks siiski looduslikult erilised kohad. Foto: Urmas Luik

Koroonakriis on täies hoos, riiklik eriolukord ja ühes sellega rahva tervise kaitseks seatud liikumispiirangud kestavad veel vähemalt paar nädalat. Kuigi kevad tuleb mühinal ja eestlase hing ihkab loodusesse, on väljasõit risk, sest sama tahavad paljud teised.

Nii meenutab mõni tuntum koht looduses praegusaja nädalavahetustel pigem eriolukorrale eelnenud laadapäevi kaubanduskeskustes. Niisuguseid olukordi annab siiski vältida.

Alati on variant sõita autoga ühes perega avastama mõnda lapsepõlvest tuttavat metsarada. Kuid palju neidki on? Õige ruttu on kõik sellised kohad läbi käidud, meenutused meenutatud ja taas seistakse probleemi ees. Eestis leidub aga vähetuntud ja ­uudistamist väärivaid sihtkohtigi hulganisti. Nende avastamiseks on loodud abivahendeid.

Kui tõmbab pigem puutu­mata looduse poole ja tahaks kangesti kaeda seninägemata ürgorge ja koopaid, rändrahne ja pae­paljandeid või miks mitte vanu karja­väravaid ja talukohti, tasuks ­arvutis või nutitelefonis lahti ­võtta looduskaitseregistri andmebaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles