Täna lõpevad “Teeme ära!” maskitalgud  

Meelis Kalme
, reporter
Copy
“Teeme ära!” lükkab koristamise asemel käima maskitalgud.
“Teeme ära!” lükkab koristamise asemel käima maskitalgud. Foto: "Teeme ära!" talgupäeva meeskond

Täna kulmineeruvad “Teeme ära!” meeskonna üle-eestilised maskitalgud “Teeme Eesti viirusest puhtaks!”, mis kutsuvad üles kõiki kaasmaalasi valmistama ja kandma riidemaske. Maskiteo otseülekannet ja muud melu saab jälgida talgute veebilehel ja sotsiaalmeedias keskpäevast.

 

Maskitalgute raames kestab kodune maskitegu paljudes Eesti paikades. “Teeme ära!” Facebooki lehel algab täna kell 12 otseülekanne, mille käigus õpetab maski valmistama käsitööõpetaja Anna Lutter.

Talgupäeva meeskonna liikmete väike maskitegu toimub laupäeval 2+2 reeglit ja muid eriolukorra ohutusmeetmeid järgides Tartu loodusmajas, kust peale meeskonna õmblusmasina vurina vahendatakse infot, muljeid, pilte ja videoid maskiteost kõikjalt Eestist. Talgute poolvirtuaalne staap on avatud kella 15ni. Maskiteo algatust kajastavad täna ka Vikerhommik ja Kuku Raadio “Ilmaparandaja”.

Igakevadist talgupäeva asendavad kodused maskiteod moodustavad kokku üle-eestilised maskitalgud, mille eesmärk on muuta isetehtud maskide kandmine inimestele omaseks, teadvustada õiget kandmist ja ühtlasi laiemalt maskikandmise vajalikkust avalikes siseruumides, et tõkestada viiruse levikut. Maskivalmistamise ja -kandmise soovitused leiab talguveebist.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse fond, Eesti külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles