Maakonna ametnike palgatabel: jätkuvalt teenisid enim õigusametnikud

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaa omavalitsusjuhtidest on priskeima sissetulekuga suvepealinna meer Romek Kosenkranius, kelle möödunudaastane kogutulu küünib poolesaja tuhande euro lähedale.
Pärnumaa omavalitsusjuhtidest on priskeima sissetulekuga suvepealinna meer Romek Kosenkranius, kelle möödunudaastane kogutulu küünib poolesaja tuhande euro lähedale. Foto: Lilli Tölp

Möödunud nädala lõpus avaldas rahandusministeerium ametnike möödunudaastased palgaandmed. Pärnu Postimees heitis pilgu piirkonna enam teenivatele ametnikele ja poliitikutele.

Tutvunud ametnike mulluste sissetulekutega, on selge, et nagu igal aastal on endiselt kõige paremini tasustatud juristid. Möödunud aastal teenis ametnikest enim Pärnu maakohtu esimees ja kohtunik Rubo Kikerpill, talle järgnes Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtprokurör Kristine Tamm. Suurema osa ülejäänud piirkonna prokuröridest ja kohtunikest eemaldas toimetus tabelist ülevaatlikkuse huvides, paljud neist mahuksid aga maakonna suurima sissetulekuga ametnike esikahekümnesse.

Oodatult on mõnekümne mullu enam teeninud ametniku hulgas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri juht Kaido Kõplas ja päästeameti Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla, samuti Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja mitu abimeeri. Esindatud on enamik vallajuhte, tabelist leiab mõne osavalla- ja osakonnajuhigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles