Ööpäeva ainus nakatunu lisandus Pärnus, viirus nõudis seitsmenda elu

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Eelmise ööpäeva jooksul suri Ida-Virumaa keskhaiglas 82aastane naine ja Pärnu haiglas 80aastane mees.
Eelmise ööpäeva jooksul suri Ida-Virumaa keskhaiglas 82aastane naine ja Pärnu haiglas 80aastane mees. Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 743 COVID-19 haigust põhjustava SARS-CoV-2 viiruse testi, millest üks ehk 0,1 protsenti osutus positiivseks. Ööpäeva ainus nakatunu lisandus Pärnu linnas, kus samuti kaotas elu ravil olnud eakas mees.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 75 inimest, neist seitse on juhitaval hingamisel.

Üldse on haiglast koju saadetud 247 inimest, lõpetatud 259 haigusjuhtu. Eelmise ööpäeva jooksul surid Ida-Virumaa keskhaiglas ravil olnud 82aastane naine ja Pärnu haiglas olnud 80aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Eestis on tehtud 55 206 esmast testi, nendest 1700 ehk 3,1 protsenti on näidanud nakatumist SARS-CoV-2 viirusega.

Koroonagraafik 03.05.20
Koroonagraafik 03.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Sel ajal kehtib avalikus kohas 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kaks inimest ja üksteisega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti ei tohi külastada muuseume ega muid näitusasutusi.

Kehtib avalikes võimlates, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades viibise keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles