Viiruse levikule hooldekodus õnnestus ilmselt piir panna

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Nädalavahetus tõi Tammiste hooldekodule häid uudiseid: uusi nakkuskoldeid ei avastatud ja haiged asukad viidi Pärnu haiglasse.
Nädalavahetus tõi Tammiste hooldekodule häid uudiseid: uusi nakkuskoldeid ei avastatud ja haiged asukad viidi Pärnu haiglasse. Foto: Urmas Luik

Eelmisel nädalal avastati Tammiste hooldekodust uue pärgviiruse nakkuskolle: sealt tuvastati 17 koroonaviirusega nakatunut. Nädalavahetus tõi asutusele paremaid sõnumeid: uusi nakkuskoldeid ei avastatud ja haiged asukad viidi Pärnu haiglasse.

Läinud kolmapäeval selgus, et Tammiste hooldekodu Tieli maja töötajatest ja patsientidest 17 on nakatunud uue pärgviirusega. Koos varem tuvastatud nakatunutega tähendas see, et vaid mõne nädala jooksul oli hooldekodus avastatud 20 nakkusjuhtu. Päev hiljem korraldati Tammiste hooldekodus seetõttu taas laustestimine, eelmine toimus 31. märtsil.

Kuigi asutuse juhataja Riido Villup pidi tõdema, et üks kahest nädalavahetusel elu jätnud Pärnumaa eakast oli Tammiste hooldekodu endine asukas, sai ta teatada asutuses teiste nakkuskollete teadaolevast puudumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles