Ingvar Saare: Olen ise kihnlane ega lähe rahvamajja üritusi ära keelama

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Vallavanem Ingvar Saare jaoks ei ole Kihnu kultuur üks allasutus ega maja.
Vallavanem Ingvar Saare jaoks ei ole Kihnu kultuur üks allasutus ega maja. Foto: Mailiis Ollino

Hiljutine Kihnu volikogu otsus kaotada valla allasutuste realt eraldi üksusena – see tähendab oma eelarve ja tegevuskavaga – rahvamaja on ärevile ajanud nii Eesti rahvamaju koondava ühingu kui kõik saare kultuurielust puudutatud või sellega seotud inimesed.

Vallavanem Ingvar Saare rahustab: “See on emotsionaalne ja raske teema, sellele ma ei vaidle vastu, sest see puudutab inimeste töökohti. Samas on otsused kaalutletud, mitte uisapäisa tehtud.”

Keegi ei pane Kihnu kultuurielu vallavanema kinnitusel seisma, ümber kujundatakse rahvamaja haldust, et optimeerida valla kulusid olukorras, kus maksulaekumine juba lähikuudel kiiresti väheneb. Ümberkorraldused tulnuks kriisitagi, sest senisel kujul hoone majandamine ei ole mõistlik.

Üks pingete põhjustajaid tundub olevat fakt, et Kihnu voli­kogu läinudnädalase otsusega kaotada 1. juunist rahvamaja valla allasutusena tähendab ühtlasi kahe ametikoha koondamist. Täiskohaga on Kihnu rahvamajas aastaid tööd teinud juhatajana Veera Leas ja perenaisena Maie Oad, kelle vastutada on olnud koristamine ja juhataja abistamine ürituste korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles