Ettevõtjate peres sirgub seitse töökat last

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Lapsed ja pere on minu suurim varandus,” ütleb ­Mari-Liis Kaljur, kes pereisa Maido Kaljuri ja seitsme lapsega vallutas koduõues rõõmsalt järelkäru.
“Lapsed ja pere on minu suurim varandus,” ütleb ­Mari-Liis Kaljur, kes pereisa Maido Kaljuri ja seitsme lapsega vallutas koduõues rõõmsalt järelkäru. Foto: Mailiis Ollino

Seitsmes laps, pooleaastane Mirt, pole veel jalgu alla saanud, aga ta on Leipste küla noorim elanik, nagu võis viis aastat tagasi öelda tema kaksikutest vendade Rometi ja Robini kohta, kui Kaljuri pere oli kolinud pealinna külje alt Läti piiri lähedale hajaasustatud kagunurka.

Pereisa Maido Kaljuri jutu järgi elasid nad Harjumaal korteris ja kolm esimest last – Markus, Laura-Liis ja Liis-Marie – magasid kolmekorruselise nari peal. Pere otsis ruumikitsikusest väljapääsu ja bussifirma omanikuna polnud Maidol vahet, kustkohast peamiselt õpilasvedu korraldada. Kodumaal ringi vaadates leidis pere Kabuli talu müügikuulutuse, jäi rahule renoveeritud eluhoone avarusega ja rõõmustas nii sauna kui õue üle. Aga määrav oli seegi, et linnulennult ­nelja kilomeetri kaugusele Kilingi-Nõmme jäävad lasteaed, gümnaasium, spordihoone, staadion. Neljanda lapse Maria esimest sünnipäeva pidas pere juba kunagise Pati riigimõisa südames ligemale 100 elanikuga Leipstes.

“Lapsed on tublid ja nemad ongi minu suurim varandus,” ütleb pereema Mari-Liis Kaljur, kes on töötanud abikaasa firmas ja vajadusel võib istuda bussirooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles